nieuws

Ondernemingsraad Wegener noemt verhoging bonus top Mecom schandelijk

TC Tubantia
TC Tubantia
De centrale ondernemingsraad van Wegener heeft geen goed woord over voor de hoge bonus die de top van moederbedrijf Mecom zichzelf heeft gegeven. "Schandelijk" noemt secretaris Jos van Rijsingen het op Villamedia.
De top van Mecom heeft zichzelf een bonus gegeven van 1,44 miljoen euro. Drie topbestuurders verdienden daardoor vorig jaar bijna twee keer zoveel als in 2012. In het jaarverslag staat dat ze de hogere beloning verdienen aan het succesvol uitvoeren van de strategische visie en hun loyaliteit aan Mecom.

Gemiste kans

De verhoging van de beloning staat haaks op het beleid van Wegener in Nederland. Wegener sprak juist af dat er over 2013 geen bonussen zouden worden uitgekeerd. Ook kreeg het personeel geen winstuitkering. Dat was vanwege de bezuinigingen die doorgevoerd waren in opdracht van Mecom.
Jos van Rijsingen zegt tegen Villamedia dat de ondernemingsraad een brief stuurt naar de Raad van Commissarissen: "Gezien de situatie van het bedrijf had de top van Mecom moeten afzien van de bonus. Dat heeft het personeel van Wegener ook gedaan. In plaats daarvan heeft de Mecom-top gekozen voor eigenbelang. Een gemiste kans."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.