nieuws

Uitlevering gangsterduo Duitsland laat nog op zich wachten

Politiemacht op camping in Enschede
Politiemacht op camping in Enschede
De uitlevering van het stel dat eind februari na een klopjacht in Twente en later in Duitsland werd gearresteerd, laat nog steeds op zich wachten. Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Noord-Nederland.
Het Openbaar Ministerie is afhankelijk van een uitspraak van een Duitse rechtbank, die het verzet van het duo tegen de uitlevering moet beoordelen. Nog steeds is geen datum bekend van een uitspraak hierover. Zo lang het duo in Duitsland gevangen zit, kan het Openbaar Ministerie in Nederland niet beginnen met de strafzaak tegen de twee.

Duo verdacht van reeks geweldincidenten

Het stel wordt gezocht voor een reeks geweldsincidenten. Ze worden ervan verdacht dat ze onder meer een campinggast neerschoten in Enschede en een gezin in Enschede gijzelden.
Dat leidde tot een dagenlange klopjacht op het duo die in de media 'Bonnie en Clyde' werden genoemd, vernoemd naar een Amerikaans crimineel stel dat dood en verderf zaaide. In Nederland maakte de politie al meerdere dagen jacht op het duo. Om ze op te sporen, werden de foto's en volledige namen van het tweetal vrijgegeven.

Ontvoering in Meppel en overval in Lage Mierde

De politie houdt ze ook verantwoordelijk voor de ontvoering van een vrouw uit Meppel op 10 februari. Het slachtoffer betrapte de inbrekers in haar huis en werd vervolgens mishandeld, bedreigd en gekneveld. Ze werd meegenomen in haar auto en een dag later in een bos bij Lelystad achtergelaten.

Ook zouden de twee verantwoordelijk zijn voor een overval op een huis in Lage Mierde in Noord-Brabant op 18 februari. Hierbij werd de bewoner gekneveld door de verdachten. Ook werden drie getuigen, onder bedreiging van een vuurwapen, mee het huis ingenomen en gekneveld. Ze moesten allemaal hun waardevolle spullen afgeven, de bewoner werd daarnaast mishandeld.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.