nieuws

Buitenzwembaden in de provincie gaan weer open

De buitenzwembaden in onze provincie gaan zo langzamerhand allemaal weer open. Vandaag start bijvoorbeeld het nieuwe zwemseizoen in de gemeente Rijssen-Holten.
Gisteren was de officiële start van het zwembadseizoen. In zwembad Lobeke in Lopik werd de jeugd het water in gelokt met waterbingo. De gemeente Rijssen-Holten koos 1 mei als datum voor het openstellen van de zwembaden De Koerbelt in Rijssen en Twenhaarsveld in Holten.

Sommige baden al open

Een aantal andere zwembaden in de provincie was al eerder open. Nog niet elke dag, maar er kon al wel gezwommen worden.
In de zwembaden Gerner in Dalfsen en De Meule in Nieuwleusen kon vanaf 26 april een duik worden genomen. Het buitenbad in Almelo was zelfs drie dagen eerder open, evenals zwembad De Welters in Wijhe. Het Borgelerbad in Deventer is sinds zondag geopend.

Andere zwembaden gaan later open

Er zijn ook baden die nog even wachten. Het geprivatiseerde buitenzwembad De Groene Jager in Den Ham gaat dit weekend open, zaterdag. Zwembad De Zandstuve in Vroomshoop opent volgens de website van de gemeente Twenterand medio mei de deuren.
De buitenaccommodatie van Het Ravijn in Nijverdal is vanaf 14 mei toegankelijk. Op die dag is ook het Tuindorpbad in Hengelo weer geopend. Openluchtbad Zwolle ontvangt op 17 mei de eerste zwemmers.
Bekijk de video in HD op YouTube
Bekijk de tweede video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.