nieuws

Fietscrossbaan Het Twentse Ros wordt na hevige regenbui hersteld

Fietscrossvereniging Het Twentse Ros gaat vanavond en morgen de schade aan de fietscrossbaan herstellen. Die raakte gisteravond door de regen flink beschadigd. Zaterdag organiseert de vereniging het Overijssels Kampioenschap.
Chef baanonderhoud Rolof Tilanus van de fietscrossvereniging zegt dat het parcours er zaterdag weer goed bijligt. Maar het was gisteren wel even slikken toen hij zag hoe slecht de baan er bij lag. Tilanus had niet eens in de gaten gehad dat het zo hard had geregend. "Ik woon 500 meter verderop en daar was niets aan de hand. Pas toen ik naar de baan reed, zag ik het water en zag ik de baan onder water staan."

Nieuw materiaal aanbrengen

De baan wordt hersteld. Daar gaat de vereniging vanavond mee beginnen. "Vanavond zijn we er een uurtje of vier, vijf bezig. Morgen lopen we er de hele dag met een groep mensen. We moeten nieuw materiaal aanbrengen, aantrillen. Dat moet allemaal handmatig gebeuren. Goed en netjes. Hoe strakker je de baan krijgt, hoe fijner het rijdt."
Het Overijssels Kampioenschap gaat door. "Het enige wat ons tegen zou kunnen houden, is zo'n zelfde bui als gisteren op de dag van de wedstrijd. Als dat gebeurt, dan kunnen we beter kanowedstrijden gaan houden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.