nieuws

Regen beschadigt crossbaan Hengelo, domper voor Overijssels Kampioenschap

De crossbaan van fietscrossvereniging Het Twentse Ros in Hengelo is woensdagavond fors beschadigd door de wolkbreuk boven Hengelo. Door het vele regenwater is de toplaag van de baan zo goed als weggespoeld. Het gebeurt drie dagen voor het Overijssels Kampioenschap op de baan.
"Dit heb ik in twintig jaar nog nooit meegemaakt", zegt Marcel Elsendoorn. Hij staat met zijn laarzen aan in een gele plas op de baan. In zijn hand een trekker waarmee hij probeert zo goed en zo kwaad als het kan het water van de baan te vegen. Maar de afvoerputten zitten helemaal vol. Het water kan geen kant op.

Zeker tien centimeter hoog

Elsendoorn is voorzitter, penningmeester en baancommissaris van de club. Hij is meteen gekomen toen duidelijk was wat er was gebeurd. "Zo ben ik hier al een paar uur bezig. Toen ik aankwam stond het water tussen de stoepranden, zeker tien centimeter hoog. Ook in het clubgebouw stond water, maar gelukkig kwam dat niet verder dan de hal."
Twee andere leden van de club zijn ook aanwezig. Eén van hen laat een filmpje zien op zijn mobiele telefoon waarop te zien is hoe ernstig de situatie was: Eén grote waterplas over de hele baan. De toplaag van gralux is weggespoeld, het veroorzaakt de gele kleur van de waterplassen, en de 'gaten' in de baan zijn duidelijk zichtbaar.

Kampioenschap gaat door

De schade is extra zuur omdat er zaterdag één van de grootste wedstrijden van het jaar wordt verreden: Het Overijssels Kampioenschap. Maar schade of geen schade, het kampioenschap gaat door. Wel is de training van donderdagavond voor de zekerheid geannuleerd.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.