nieuws

Opnieuw veel politie in Holtenbroek Zwolle na eerdere schietincidenten

In de Zwolse wijk Holtenbroek heeft zich vanmiddag veel politie verzameld. Die inzet zou te maken hebben met een schietpartij in de Buxtehudestraat in Zwolle van afgelopen weekend. Volgens een woordvoerder van de politie zijn er signalen dat er opnieuw een dreiging zou zijn.
Op invalswegen van de wijk Holtenbroek staan agenten in kogelwerende vesten. Zij houden auto's aan die er langs willen. Inzittenden moeten uitleg geven wat ze komen doen en moeten legitimatie laten zien. Ook worden bestelbusjes uitvoerig doorzocht door de politieagenten.

Eerdere schietincidenten

Afgelopen weekend was er in de Buxtehudestraat een schietincident. Naar aanleiding daarvan viel een arrestatieteam een woning aan die straat binnen. Later was ook nog een inval in een portiekwoning aan de Palestrinalaan in dezelfde wijk.
Het is niet bekend wat de reden van de schietpartij was. In de omgeving werd door de politie tenminste één huls van een kogel gevonden. In 2012 was er ook een schietpartij in de Buxtehudestraat. De dader is toen veroordeeld tot twee jaar celstraf.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.