nieuws

Wandelnetwerk Overijssel is klaar, nu 8000 kilometer wandelen door de provincie

Wandelnetwerk Overijssel is klaar
Wandelnetwerk Overijssel is klaar
Het Wandelnetwerk van Overijssel is klaar. Vanaf nu kun je vanaf Haaksbergen, via bijna 8000 kilometer aan wandelroutes door alle Overijsselse gemeenten, naar Steenwijk lopen. Wethouder Klaas Brand van Staphorst sloeg donderdagmiddag symbolisch de laatste paal in de grond.
Hij deed dit aan de Postweg in het buitengebied van de gemeente Staphorst. Deze gemeente is de laatste gemeente van Overijssel die haar lokale wandelnetwerk klaar heeft. Met het in de grond hameren van de laatste paal is alles klaar in de provincie Overijssel.
Wat in 2002 begon in Twente sloot Klaas Brand donderdagmiddag af. Brand sloeg in juli 2012 de eerste paal voor het lokale Wandelnetwerk Staphorst. Zo heeft elke gemeente een eigen netwerk, die alle aansluiten op naburige gemeenten en samen een enorm wandelspinnenweb in Overijssel vormen.

Duizenden kilometers wandelen door Overijssel

De echte liefhebber kan duizenden kilometers met de benenwagen door de tuin van Nederland stappen. Op routekaarten staat aangegeven of de hond mee mag, of de route geschikt is voor een buggy en of je de laarzen aan moet trekken. Het gaat om vele tientallen bestaande, soms oeroude routes, maar er kwamen ook veel nieuwe wandelroutes bij.

Buro TRAP en het bedrijf Routewerk zorgden ervoor dat de routes er kwamen. Dat betekende veel met landeigenaren overleggen of ze hun gronden beschikbaar wilden stellen. Het gepuzzel kostte voor heel Overijssel 4 miljoen euro. Staphorst hoestte 150.000 euro op, maar ze kreeg de helft terug van de provincie. Dat geldt voor alle gemeenten.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.