nieuws

Man uit Dalfsen bouwt 'levend huis' van bomen

Een huis dat niet van baksteen of beton maar van levende bomen is gemaakt. Dat is het idee van Bob Radstake uit Dalfsen.
Hij is aan de rand van het dorp volop bezig met de bouw van zijn droomhuis. Hij bouwt een muur van zakken met aarde en plant daar kleine bomen in. In een paar jaar tijd moeten de bomen een volwaardig huis vormen waar hij met zijn gezin in kan wonen. Radstake droomt al acht jaar van zijn huis en is een half jaar geleden met de bouw begonnen.

Geen bouwvergunning maar het is dan ook een boom

Het idee van de inwoner van Dalfsen past niet binnen het bouwbesluit en hij heeft dan ook geen bouwvergunning. Zelf denkt hij die ook niet nodig te hebben. "Het is niet alleen een huis maar ook een boom dus je kunt zeggen dat ik alleen maar een boom in een bepaalde vorm bouw."
Radstake is wel in overleg met toezichthouders van de gemeente. Die lijken de situatie vooralsnog te gedogen. Hij hoopt de kans te krijgen om aan te tonen dat je met levende bomen een echt huis kunt bouwen. De verwachting is dat het huis begin volgend jaar klaar is.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.