nieuws

PvdA, CDA en GroenLinks starten campagne Europese verkiezingen

Verschillende politieke partijen trappen dit weekend in Overijssel hun campagne af voor de Europese verkiezingen.
De PvdA deed dat gisteravond al met de PvdA-kandidaten Sneijder en Goudappel bij de grensovergang bij De Lutte. De politici lieten zich in aanwezigheid van verschillende raadsleden uit Enschede en Losser en CDA-burgemeester Sijbom van Losser door de Nederlandse en Duitse politie informeren over de grensoverschrijdende samenwerking en aanpak van de criminaliteit.
Specifieke grensonderwerpen
Het CDA is de campagne officieus begonnen bij de start van de Ronde van Overijssel. De Overijsselse lijstduwer Annie Schreijer uit Hengevelde en lijsttrekker Esther de Lange laten zich daarna informeren over specifieke onderwerpen in het grensgebied, zoals de mobiele bereikbaarheid, de omzetdaling voor tankstations door de accijnsverhoging en over grensoverschrijdende hulpverlening: "als er in Denekamp iets ernstigs gebeurt, laat je dan de ambulance uit Hengelo komen of de traumahelikopter uit Duitsland."

Duits en Nederlands verzet tegen bomenkap

GroenLinks is de enige partij die bij de start van de campagne samen optrekt met de Duitse evenknie Die Grünen. Op de lijst staat het Enschedese Statenlid Daphne Dertien.
Zij fietst met enkele tientallen partijgenoten uit Nederland en Duitsland naar de Lonnekerberg in Enschede. Daar spannen de aanhangers van Groenlinks en Die Grünen linten om de bomen die gekapt worden om de luchthaven mogelijk te maken.
De Europese verkiezingen zijn in Nederland op 22 mei. De Nederlandse stemgerechtigden kiezen 26 van de 750 leden van het Europees Parlement. De andere 27 lidstaten gaan in de dagen erna naar de stembus.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.