nieuws

Volkert van der G. vrijgelaten maar waar is niet bekend

Volkert van der G is weer op vrije voeten. De moordenaar van Pim Fortuyn is zoals gepland onder voorwaarden vrijgelaten, nadat hij twee derde van zijn straf heeft uitgezeten. Dat meldden het ministerie van Justitie en het Openbaar Ministerie vandaag.
Vanmorgen verzamelden zich een groep fotografen en nieuwsverslaggevers bij de gevangenis in Zwolle, de plek waar Volkert het laatste deel van zijn straf heeft uitgezeten. Maar of Van der G. ook daadwerkelijk in Zwolle op vrije voeten kwam, is niet bekend gemaakt. Justitie wil in verband met zijn privacy en veiligheid geen details geven over waar hij is vrijgelaten en waar hij naartoe is gegaan.
Van der G. vermoordde 12 jaar geleden politicus Pim Fortuyn op het Mediapark in Hilversum. Inmiddels heeft hij twee derde van de straf erop zitten en het OM heeft bepaald dat niets zijn voorwaardelijke vrijlating in de weg staat. Wel heeft justitie veiligheidsmaatregelen genomen om Van der G. te beschermen. De politie vreest vooral een aanslag van een extremistische eenling.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.