nieuws

Nieuw college in Kampen van ChristenUnie, CDA, VVD en SP

Nieuw college in Kampen van ChristenUnie, CDA, VVD en SP
Nieuw college in Kampen van ChristenUnie, CDA, VVD en SP
ChristenUnie, CDA, VVD en SP gaan de nieuwe coalitie vormen in Kampen. De vier hebben een collegeprogramma opgesteld.
Namens de ChristenUnie wordt Gerrit Jan Veldhoen wethouder Ruimte Ordening, Arbeidsparticipatie & Inkomen, Recreatie & Toerisme. CDA'er Geert Meijering zal als wethouder verantwoordelijk worden voor Onderwijs, jeugdbeleid- en zorg en Economie. Namens de VVD wordt Martin Ekker wethouder Financiën, Wonen en Beheer Openbare Ruimte. Tot slot levert de SP wethouder Sybren Gerlofsma voor de portefeuille Zorgbeleid, Awbz, WMO en Cultuur en Erfgoed.

Komst Meijering betekent vertrek Treep

Meijering is een nieuwe naam in Kampen. Hij vervangt de huidige CDA-wethouder Pieter Treep. Op haar eigen website meldt het CDA: "Voor de komende periode zijn in de nieuwe samenstelling van coalitie, raadsverhoudingen en portefeuilleverschuiving met meer zorg accenten waaronder jeugdzorg tot de slotsom gekomen dat daar het profiel van Geert Meijering beter op aansluit, ook met de blik gericht op de toekomst."
Pieter Treep wordt in dezelfde verklaring bedankt voor zijn jarenlange inzet. "We zijn Pieter dankbaar voor zijn inzet van de afgelopen jaren als wethouder, en daarvoor als fractielid en -voorzitter. Een stevig bestuurder met veel dossierkennis, inzet en mooie resultaten", aldus fractievoorzitter Hilde Palland. 

Oude bekenden in het college

Ekker en Veldhoen zijn bekenden. Zij waren ook voor de gemeenteraadsverkiezingen wethouder in Kampen. De SP van Sybre Gerlofsma is nieuw in het college en vervangt na de verkiezingen de PvdA in het college. Na de verkiezingen gaat de gemeente Kampen het met een wethouder minder doen: in de vorige collegeperiode werd de stad bestuurd door vijf wethouders. De nieuwe coalitie gaat het met vier doen.
Waarschijnlijk bieden de coalitiepartijen op donderdag 15 mei hun collegeprogramma aan de gemeenteraad aan. Die avond worden ook de wethouderskandidaten voorgedragen voor benoeming.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.