nieuws

"Calm After The Storm van Ilse DeLange en Waylon is belangrijke outsider"

Repetitie in Kopenhagen
Repetitie in Kopenhagen
Het nummer 'Calm After The Storm' van Ilse DeLange en Waylon maakt een goede kans om in de finale van het Songfestival te komen. Dat zegt songfestivalkenner Daniël Dekker in Trouw.
Dekker die ook bekend is als presentator van Radio 2 vindt het een goed nummer. "Het heeft een zekere spanning en dreiging. De sfeer van 'Every breath you take' van The Police. Het is country-pop, heeft een internationale stijl. Een belangrijke outsider, verwacht ik."
Het lastige voor Ilse DeLange en Waylon is dat ze een lastige halve finale hebben geloot, vindt Dekker. "Rusland, Zweden, Oekraïne en Azerbeidzjan. Het zijn landen die veel stemmen krijgen van bevriende landen. Dat kun je erg vinden, maar zo werkt het. Zelf geven wij de Belgen ook vaak twaalf punten. Het is ook belangrijk hoe Ilse en Waylon de huiskamer binnenkomen. Als dat goed gaat, kan dat veel punten opleveren."
Een andere kenner van het Songfestival was kort na de lancering van Calm After The Storm minder positief over de kansen van Nederland. Oud-deelneemster Marga Bult zei het volgende over het lied: "Ik vind het een heel mooie compositie, maar het wordt moeilijk om hiermee in de top-5 te komen. Het nummer heeft geen kloten." Om er gelijk aan toe te voegen: "Aan de andere kant: Calm After The Storm is wel een heel ander nummer dan de andere inzendingen. Dat kan zeker een voordeel zijn, misschien valt het nu juist op."
De Almelose Ilse DeLange en Waylon vertegenwoordigen Nederland op 6 mei tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen. Op zaterdagavond 10 mei is de finale.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.