nieuws

Opgepakt met inbrekersgereedschap in Enschede en Rijssen

Opgepakt met inbrekersgereedschap
Opgepakt met inbrekersgereedschap
De politie heeft de afgelopen nacht drie mannen opgepakt met inbrekersgereedschap.
In Enschede fietste een man uit het Duitse Rheine met een rugzak vol gereedschap over de Brusselstraat. De politie heeft hem opgepakt.
In de wijk Veeneslagen in Rijssen zijn twee Polen tegen de lamp gelopen. Een bewoner meldde dat er een verdachte auto over de Berenklauw reed. Bij controle door de politie bleken de Polen inbrekersgereedschap in hun auto te hebben liggen.

Burgerwacht Veeneslagen effectief
De politie is erg alert op meldingen uit Veeneslagen. De wijk had vorig jaar te maken met een inbraakgolf die niet te stoppen leek. van januari tot augustus waren er 31 inbraken in de nieuwbouwwijk. De politie kon dat geen halt toeroepen waarna de bewoners een burgerwacht oprichtten die sinds augustus elke nacht patrouilleert. Sindsdien zijn er slecht drie inbraken gepleegd.
"Daar zijn we erg blij mee, want helemaal inbraakvrij krijg je het toch niet", aldus bestuurslid Thijssen, "het is een wijk met 7000 inwoners, we kunnen niet alles zien." De burgerwacht Veeneslagen Rijssen denkt er nog niet aan te stoppen met het werk.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.