nieuws

DETO en Go Ahead Kampen in grote degradatiezorgen na nederlaag

Voor DETO en Go Ahead Kampen wordt het een hels karwei om zich nog te handhaven in de hoofdklasse C. Beide Overijsselse ploegen verloren zaterdagmiddag en daardoor is rechtstreekse handhaving haast onmogelijk.
DETO ging met 1-2 onderuit tegen AZSV en zakte daardoor naar de laatste plek. DETO kwam in de tweede helft op een 0-2 achterstand. Tom Prumers deed nog wat terug, maar dichterbij kwam de ploeg uit Vriezenveen niet. Door het verlies kan DETO zich niet meer rechtstreeks handhaven.
Go Ahead Kampen heeft nog een kleine kans op rechtstreekse handhaving. Zaterdag werd er met 2-4 verloren van Harkemase Boys. Na 65 minuten stond het 2-2 en speelde Harkemase Boys met tien man. Toch wisten de bezoekers uit Friesland nog twee keer te scoren. Go Ahead Kampen heeft twee punten meer dan hekkensluiter DETO. De laatste twee ploegen degraderen uit de hoofdklasse. De nummers 11 en 12 spelen nacompetitie.
SVZW won zaterdag met 1-2 bij ACV. De ploeg uit Wierden kwam op achterstand, maar via Cenk Uguz en Machiel van Keulen werden de drie punten alsnog binnengesleept.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.