FC Twente en PEC Zwolle besluiten met gelijkspel

FC Twente en PEC Zwolle hebben het seizoen zaterdagavond afgesloten met een gelijkspel. In Enschede waren beide ploegen in balans, 2-2.
Voor FC Twente en PEC Zwolle stond er niets meer op het spel. FC Twente was al zeker van de derde plek en dus Europees voetbal, terwijl PEC Zwolle zich al plaatste voor de Europa League door de beker te winnen. Toch wilden beide ploegen het seizoen positief afsluiten.
FC Twente was de bovenliggende partij in De Grolsch Veste. De Tukkers kwamen na 21 minuten op een 1-0 voorsprong via Felipe Gutiérrez. Lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten, want zes minuten later was het weer gelijk. Thanasis Karagounis strafte een fout van Schilder op prachtige wijze af. FC Twente rechtte meteen de rug en een minuut later was het alweer 2-1. Dusan Tadic kopte een voorzet van Gutiérrez binnen.
Na rust kreeg FC Twente veel kansen om op 3-1 te komen, maar ook PEC Zwolle werd af en toe gevaarlijk. Joost Broerse was met een afstandsschot al dicht bij de gelijkmaker, maar na 71 minuten was het raak voor de bezoekers. Invaller Furdjel Narsingh tekende voor de 2-2. FC Twente eindigt op de derde plek. PEC Zwolle eindigt met veertig punten op de elfde plek.
FC Twente - PEC Zwolle 2-2 (2-1)
1-0 Ebecilio (21)
1-1 Karagounis (27)
2-1 Gutiérrez (28)
2-2 Narsingh (71)
Arbiter: Kamphuis
Geel: Rosales (FC Twente) en Karagounis (PEC Zwolle)
FC Twente: Marsman, Rosales, Martina, Bjelland (Wisgerhof/88), Schilder, Ebecilio, Tadic, Gutiérrez, Promes, Castaignos (Borven/60), Mokhtar.
PEC Zwolle: Boer, Van der Werff, Lachman, Broerse, Gravenbeek, Drost, Mokotjo (Narsingh/69), Klich, Karagounis (Thomas/65), Fernandez (Benson/77), Saymak.