nieuws

Pro Hengelo verbaasd over gedwongen sluiting paviljoen 'De Ontmoeting'

Verbazing over sluiting Paviljoen De Ontmoeting
Verbazing over sluiting Paviljoen De Ontmoeting
Onbegrip bij de gemeenteraadsfractie van Pro Hengelo over de gedwongen sluiting van Paviljoen De Ontmoeting.Â
Het paviljoen in het Prins Bernhardplantsoen heeft kort geleden een nieuwe uitbater gekregen, maar mag nog niet open omdat de vergunning nog niet rond is.

Ambtenaar op vakantie

Op de oude vergunning kan dat niet, zo heeft de nieuwe uitbater op Koningsdag te horen gekregen. Hij had het horecabedrijf geopend, maar kreeg van handhavers van de gemeente een waarschuwing omdat hij geen eigen vergunning had. Hem werd bovendien een boete in het vooruitzicht gesteld, als hij het nog eens zou doen.
De vergunning is aangevraagd en weliswaar in een afrondende fase maar de behandelend ambtenaar is op vakantie en pas over enkele weken terug.

'Vermoedelijk snel antwoord'

"Idioot", zegt raadslid Janssen van Pro Hengelo,"we proberen reuring in het park te krijgen. Daar is veel gemeenschapsgeld ingestopt en nu gaan we zo streng met de regels om." Hij heeft het College van Burgemeester en Wethouders schriftelijk vragen daarover gesteld. Wettelijk moeten die binnen zes weken beantwoord worden, maar Janssen verwacht dat ze ditmaal sneller gaat. "Het is slecht voor het imago van het park en de stad om dit lang te laten liggen."
Het verpauperde Prins Bernhard Plantsoen, de muziekkoepel en paviljoen De Ontmoeting zijn enkele jaren geleden met subsidie opgeknapt tot een park waar de stad trots op kan zijn. De Ontmoeting is eigendom van de gemeente. Het pand is de afgelopen jaren gebruikt als werkervaringsplek in de horeca. Inmiddels is er ene nieuwe uitbater, die het horecabedrijf vanwege het voorjaar en de naderende zomer zo snel mogelijk wil openen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.