nieuws

Vrijheid vieren op bevrijdingsfestivals, grootste festival is in Zwolle

Bevrijdingsfestival Zwolle
Bevrijdingsfestival Zwolle
In het hele land wordt maandag vrijheid gevierd met muziek. Dat gebeurt ook in Zwolle, waar in park De Wezenlanden het grootste bevrijdingsfestival van Nederland wordt gehouden. Onder meer singer-songwriter Douwe Bob maakt zijn opwachting op het Bevrijdingsfestival Overijssel.
Douwe Bob reist samen met rapper Gers Pardoel en de rockband Kensington als muzikale Ambassadeur van de Vrijheid de diverse bevrijdingsfestivals in Nederland af. Ze doen dat volgens traditie met een helikopter van Defensie.

Naar verwachting 800.000 bezoekers naar festivals

Naast optredens van deze ambassadeurs staan in totaal zo'n 250 bands op een van de ongeveer 40 podia in 14 steden, waaronder naast Zwolle ook Haarlem, Leeuwarden, Roermond, Den Haag en Vlissingen. Naar verwachting komen op deze festivals zo'n 800.000 bezoekers af.
Volgens het Nationaal Comité 4 en 5 mei wordt Bevrijdingsdag in 70 procent van de Nederlandse gemeenten gevierd. De dag begint met de 5 mei-lezing in Drenthe, dit jaar door de voormalige Ierse president en oud-Hoge Commissaris voor de Mensenrechten, Mary Robinson. Daarna ontsteekt minister-president Mark Rutte om 13 uur het Bevrijdingsvuur op het Bevrijdingsfestival in Assen.

Aandacht voor festiviteiten in Zwolle

RTV Oost is de hele dag aanwezig bij het festival in Zwolle. De hele dag zijn op radio Oost bijdragen te horen vanaf het festvalterrein. Op TV wordt om 17.20, 20.20 en 22.20 uur aandacht besteed aan de festiviteiten. Op de website van RTV Oost is vanaf 11.00 uur een livestream te bekijken.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.