nieuws

Castaignos en Promes in eerste trainingsgroep Oranje richting WK

Bondscoach Louis van Gaal heeft Luc Castaignos en Quincy Promes van FC Twente opgenomen in de groep voor een trainingsstage in Hoenderloo. Daar begint de voorbereiding op het WK met een groep spelers uit de Nederlandse eredivisie.
De internationals die in de buitenlandse competities in actie komen sluiten later aan bij de groep. Op 13 mei moet er een lijst met 30 namen worden ingeleverd bij de FIFA. Daaruit worden dan de 23 definitieve namen gekozen. Op 17 mei speelt Oranje dan een oefeninterland tegen Ecuador in Amsterdam. Van 20 tot en met 27 mei gaat de selectie op trainingskamp in het Portugese Lagos.
Vervolgens keert de groep terug naar Nederland voor een kort trainingskamp in Rotterdam (28-31 mei) en speelt het op 31 mei tegen Ghana in De Kuip. De vier dagen daarna traint Oranje bij AZ in Alkmaar en op 4 juni is Wales in Amsterdam de laatste tegenstander in de voorbereiding.
Op 2 juni is de deadline voor de definitieve selectie van 23 spelers. Drie dagen later vertrekt die groep met de technische staf naar Rio de Janeiro. Op vrijdag 13 juni is Spanje de eerste tegenstander in Salvador. Woensdag 18 juni speelt Nederland tegen Australië en op maandag 23 juni is Chili de laatste tegenstander in de groepsfase.
De volledige groep voor de trainingsstage: Daley Blind (Ajax), Jean-Paul Boëtius (Feyenoord), Luc Castaignos (FC Twente), Jasper Cillessen (Ajax), Jordy Clasie (Feyenoord), Memphis Depay (PSV), Daryl Janmaat (Feyenoord), Davy Klaassen (Ajax), Terence Kongolo (Feyenoord), Jürgen Locadia (PSV), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Luciano Narsingh (PSV), Quincy Promes (FC Twente), Karim Rekik (PSV), Tonny Trindade de Vilhena (Feyenoord), Joël Veltman (Ajax), Kenneth Vermeer (Ajax), Stefan de Vrij (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (PSV) en Jeroen Zoet (PSV).
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.