nieuws

Oud-raadslid CDA Henk Holterman uit Almelo overleden

Henk Holterman overleden
Henk Holterman overleden
In het ziekenhuis in Groningen is oud-gemeenteraadslid Henk Holterman van het CDA in Almelo overleden.
Holterman overleed aan de gevolgen van een dubbele longontsteking. Hij is 55 jaar geworden.

Commotie over raadszetel

De agrariër, waterschapsbestuurder en CDA'er Holterman werd in het ziekenhuis opgenomen twee dagen na de commotie over zijn raadszetel in Almelo en zijn besluit die zetel op te geven. Holterman was met voorkeurstemmen in de gemeenteraad van Almelo gekozen.
Vooral Bornerbroek voelde zich door hem vertegenwoordigd. Tegelijkertijd was hij lid van het dagelijks bestuur Waterschap Vechtstromen. Maar de VVD en de bedrijvenvertegenwoordiging in het Algemeen Bestuur van het waterschap vonden zijn 'de dubbele pet' ongepast en ongewenst.

Jaren lang actief binnen CDA

Onder druk van die kritiek besloot Holterman er voor te kiezen zijn functie in het dagelijks bestuur van het waterschap voort te zetten. Hij zat daar voor de landbouwsector en vanuit de boerenbelangenorganisatie van het LTO. Volgens het CDA was er geen enkele sprake van belangenverstrengeling.
Holterman is jaren actief geweest binnen het CDA. Lange tijd was hij gemeenteraadslid en zou dat ook nu weer worden. In de tussenliggende periode adviseerde hij op de achtergrond. Dat zou hij ook nu weer doen, als daar niet de ziekte tussen was gekomen. 

Bekwaam bestuurder en eerlijk persoon

Volgens CDA-wethouder Van Marle verliest Almelo met Holterman een bekwaam en integer politicus en kritisch bestuurder. "Holterman vertegenwoordigde binnen de partij als boer uit Bornerbroek een belangrijke doelgroep en heeft voor zijn achterban en heel Almelo veel betekend."
Bij het waterschap Vechtstromen heerst grote verslagenheid. "We waren natuurlijk op de hoogte van de ziekte van Henk, maar dat dit zo zou verlopen, dat had niemand verwacht", aldus een woordvoerder. Holterman was sinds 2005 lid van het dagelijks bestuur van waterschap Regge en Dinkel en later Vechtstromen en daarmee een zeer ervaren bestuurder. "Hij was een krachtige en markante persoonlijkheid, een eerlijk persoon en recht door zee. We zullen hem erg missen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.