nieuws

FC Twente verontwaardigd over vuurwerk tegen PEC Zwolle

FC Twente is verontwaardigd over het vuurwerk dat afgelopen zaterdag werd afgestoken tijdens het duel tegen PEC Zwolle (2-2) in De Grolsch Veste.
Op de website van de club staat de volgende verklaring: Zaterdag werd in de tweede helft van de wedstrijd FC Twente – PEC Zwolle vuurwerk afgestoken in De Grolsch Veste. Wij zijn zeer verontwaardigd over dit incident en nemen hier vanzelfsprekend afstand van.
Wij willen benadrukken dat het ten strengste verboden is vuurwerk af te steken in het stadion. Het is levensgevaarlijk om in de gracht of op de tribune vuurwerk af te steken. Personen die zich hieraan schuldig maken, brengen niet alleen zichzelf in gevaar, maar ook mede-supporters, medewerkers van FC Twente en overige aanwezigen in het stadion.
Enkele jaren geleden maakten we al bekend geldboetes te verhalen op de daders wanneer de boetes betrekking hebben op het gedrag van supporters. Wanneer je in het stadion wordt aangehouden bij of na het afsteken van vuurwerk of vanwege het in het bezit hebben van vuurwerk, doen we altijd aangifte van dit strafbare feit. Daarnaast krijgen daders van de KNVB een boete van €450,- en legt de bond een stadionverbod van 18 maanden op.
Samen met de politie stellen we een onderzoek in naar de identiteit van de personen die verantwoordelijk zijn voor het afsteken van vuurwerk tijdens de wedstrijd van zaterdag.

Boete voor spreekkoren

Ook maakte de club bekend dat het een boete heeft gekregen van €7500,- vanwege spreekkoren tijdens FC Twente - ADO Den Haag van woensdag 2 april.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.