nieuws

Aantal bijstandsuitkeringen in Overijssel hoger dan ooit

Geld
Geld
Het is nog altijd niet gedaan met de economische malaise. Ook al neemt het optimisme toe, het aantal mensen dat moet rondkomen van een bijstandsuitkering in Overijssel is opnieuw hoger dan ooit. In Enschede gaat het inmiddels om 1 op de 23 inwoners.
23.960 mensen in de provincie ontvangen volgens de laatste cijfers van eind 2013 een uitkering. Dat aantal lag toen, eind november, maar liefst 8,7 procent hoger dan aan het begin van dat jaar, een toename zoals die bijna nergens in het land te zien is. Alleen in Zeeland ging het nog iets harder in een jaar tijd.
En dan lijkt de groei bepaald nog niet af te remmen: In de laatste maanden steeg het aantal provinciegenoten dat moet zien rond te komen van nog geen 700 euro in de maand met elke keer met een vol procent.

Enschede hard omhoog

Enschede kreeg van de grote gemeenten de hardste klappen met een toename van bijna elf procent. De Twentse stad was al de gemeente met relatief de meeste mensen in de bijstand. Inmiddels ontvangt ongeveer 1 op de 23 Enschedeërs een bijstandsuitkering.
In Zwolle bleef de stijging beperkt tot 4,6 procent. Kampen is de enige gemeente waar er sprake is van een lichte afname, al gaat het om zo'n minimaal verschil (-10) dat nog er nog niemand zal durven juichen.

Bijstand in Overijssel

Door: Jody Ummels

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.