nieuws

Acht aanhoudingen tijdens Bevrijdingsdag in Zwolle

Politiebureau Zwolle
Politiebureau Zwolle
Tijdens de festiviteiten in Zwolle op Bevrijdingsdag zijn in totaal acht mensen aangehouden. Dat meldt de politie dinsdag. Vier mensen waren aangehouden vanwege wapen- en drugsbezit en betrokkenheid bij ruzies. Zij zijn inmiddels weer vrij. De overige vier zitten nog vast.
Een 17-jarige man uit Genemuiden zit nog vast op verdenking van handel in drugs. Toen hij het evenemententerrein bij de IJsselhallen op wilde, bleek hij een grote hoeveelheid harddrugs bij zich te hebben. Een 27-jarige man uit Meppel zit nog vast vanwege een mishandeling. De aanleiding voor de ruzie waarbij hij betrokken was is nog onduidelijk. Het slachtoffer liep mogelijk een gebroken neus op. Een 19-jarige man uit Raalte en een 42-jarige man uit Almelo werden aangehouden vanwege openbare dronkenschap. Zij zijn ter ontnuchtering ingesloten.

Enkele tientallen bezoeken EHBO-post

Bij de evenementen hebben enkele tientallen personen een bezoek gebracht aan een EHBO-post. Deze personen hadden kleine verwondingen. Enkele mensen zijn onwel geworden. Er zijn 5 bezoekers voor controle dan wel behandeling doorgestuurd naar het ziekenhuis. Deze aantallen zijn vergelijkbaar met andere jaren, aldus de politie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.