nieuws

Bevrijdingsfestival in Zwolle met 130.000 bezoekers tien procent gegroeid

Het Bevrijdingsfestival in Zwolle is gisteren bezocht door ruim 130.000 mensen, ruim tien procent meer dan vorig jaar.
De organisatie had dit grote aantal niet verwacht. Bevrijdingsdag viel dit jaar op een maandag en het was geen officiële feestdag. Er werd daarom rekening gehouden met een lager bezoekersaantal dan vorig jaar. Waarschijnlijk zijn er door het mooie weer toch meer bezoekers gekomen. Overigens werd vorig jaar in eerste instantie gemeld dat er 140.000 bezoekers waren geweest, maar dat klopt volgens de organisatie niet, het waren er 120.000.

Festival is rustig verlopen

Het festival is rustig verlopen zonder noemenswaardige incidenten en kon het grote aantal bezoekers goed aan. Door een goede spreiding van de acts op de diverse podia kwam het publiek niet allemaal tegelijk. Het drukste moment was rond vier uur tijdens het optreden van Blöf.
In tegenstelling tot voorgaande jaren stonden er langs de looproute van het station naar het festivalterrein geen lichtkranten. Dit was volgens de organisatie niet nodig omdat de bezoekersstroom met extra camera's in de gaten werd gehouden. Als deze stroom te groot zou worden kon er ter plekke maatregelen worden genomen.

Dance evenement IJsselhallen trok 20.000 bezoekers

Ook het Dance evenement bij de IJsselhallen was een succes. Daar kwamen zo'n 20.000 bezoekers, ruim 2.000 meer dan vorig jaar. Rond twee uur 's middags was het evenement volledig uitverkocht en zijn veel teleurgestelde dance-liefhebbers naar de stad gestuurd. Het grote verschil met vorig jaar was dat er dit jaar twee dance-podia waren bij de IJsselhallen. Vorig jaar was dat er maar één.
2015 zal voor beide evenementen een bijzonder jaar worden. Het Bevrijdingsfestival wordt dan voor de vijfentwintigste keer gehouden. Bevrijdingsdag wordt dan voor de zeventigste keer gevierd. Vijf mei is volgend jaar een nationale feestdag. Wat er op beide festivals dan gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Wel staat vast dat er iets extra's wordt gedaan.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.