nieuws

Vraagtekens bij doodsoorzaak vrouw uit Hengelo

Politie doet onderzoek bij flat Poolsterstraat in Hengelo
Politie doet onderzoek bij flat Poolsterstraat in Hengelo
Er zijn vraagtekens gerezen bij de dood van Sharmila Kanhai uit Hengelo, van wie het lichaam op 23 januari werd aangetroffen in een huis aan de Poolstraat. Haar vriend wordt verdacht van doodslag, maar tijdens de eerste zitting in de strafzaak heeft zijn advocaat geopperd dat ze kan zijn overleden door een overdosis cocaïne.
Vandaag was de zogenoemde pro forma zitting, waarin de zaak nog niet inhoudelijk wordt behandeld. De advocaat van de verdachte baseert zich op een rapport van een toxicoloog waarin staat dat grote hoeveelheden van de harddrug zijn aangetroffen in het bloed van de vrouw.

Justitie: sporen van geweld op het lichaam

Volgens de officier van justitie baseerde de deskundige zich alleen op de bloedwaarden. Op het lichaam van het slachtoffer zijn veel sporen van geweld gevonden en lijkt het erop dat de vrouw door verstikking om het leven kwam. Duidelijk is dat het slachtoffer en de verdachte de avond van de 23e januari een gewelddadige ruzie hadden. Niet alleen verklaarde de verdachte daarover bij de politie, ook buren hoorden hard geschreeuw.

Hulpdiensten pas laat gewaarschuwd

Na de ruzie zou de 28-jarige verdachte gedurende anderhalf uur op internet gezocht hebben naar zaken als blauwe lippen en verstijfde handen. Daarna zou hij zijn gaan slapen bovenop het lichaam van de vrouw. Dat wijst er volgens de officier van justitie op dat de vrouw waarschijnlijk al enige tijd niet meer leefde voordat de hulpdiensten ingeschakeld werden.

Verdachte blijft vastzitten tot behandeling zaak

Het Nederlands Forensich Instituut doet nu onderzoek naar drie verschillende scenario's. Onderzocht wordt of de vrouw door geweld of een overdosis, óf door een combinatie van beide omgekomen is. Dat onderzoek moet maandag 1 juli klaar zijn. Dan is de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak gepland. De 28-jarige verdachte blijft tot die tijd in voorlopige hechtenis. De rechtbank wees een verzoek van de advocaat, om vrijlating, van de hand.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.