nieuws

Twee 'olifanten' vermoedelijk gestolen uit ziekenhuis ZGT in Hengelo

Het schilderij dat wordt vermist
Het schilderij dat wordt vermist
Een schilderij van kunstenares Ester Steintjes uit St. Isidorushoeve van twee olifanten is vermoedelijk gestolen uit het ziekenhuis ZGT in Hengelo.
Van half maart tot eind april hingen er werken van Ester Steintjes in het ziekenhuis voor een tentoonstelling. Nadat ze de schilderijen weer had opgehaald kwam ze erachter dat ze er eentje miste. Het gaat om een kleurrijk schilderij met een rode achtergrond en twee olifanten. Eén van de grijze olifanten heeft gekleurde patronen op één oor.
"Kan meegenomen zijn"
Ester heeft contact opgenomen met het ziekenhuis, maar dat weet niet waar het schilderij kan zijn. Als het op een andere plek was gehangen hadden de medewerkers dat wel geweten. Degene die de expositie had georganiseerd zegt dat het goed mogelijk is dat iemand het schilderij heeft meegenomen.
Toch gaat het niet om een klein kunstwerkje. De afmetingen zijn 120 bij 80 centimeter, niet iets wat je even in je achterzak meeneemt. Maar volgens Ester kan zij ook zomaar in- en uitlopen met haar schilderijen en is er niemand die haar vraagt wat ze er precies mee gaat doen.

Oproep via social media

Ester denkt niet dat ze het schilderij nog terugkrijgt, maar heeft toch een oproep gedaan op Facebook en Twitter. Het schilderij heeft een verkoopwaarde van 1600 euro en ze wil het werk graag terug. De oproep wordt massaal gedeeld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.