nieuws

Speciale excursie voor zeldzame libelle in Weerribben

Er is veel belangstelling voor de speciale excursies door de Weerribben waarbij een zeldzame libellen-soort kan worden gespot.
Het gaat om de Donkere Waterjuffer die in het noordwesten van Europa alleen maar in de Weerribben voorkomt. Om te voorkomen dat natuurliefhebbers op eigen gelegenheid op zoek gaan daar deze bijzondere libelle worden er door Staatsbosbeheer speciale excursies georganiseerd.

Excursies volgeboekt

Zaterdag hadden tientallen natuurhebbers zelfs uit het buitenland zich gemeld bij Staatsbosbeheer in Kalenberg. De bezoekers werden onder begeleiding van een boswachter met een fluisterboot naar een afgelegen plek gebracht. Daar kon iedereen de Donkere Waterjuffer bekijken en fotograferen. Op zaterdag waren er twee excursies, beiden waren geheel volgeboekt.

Parende Donkere Waterjuffer

Voor de bezoekers was het een verrassing om zelfs een parende Donkere Waterjuffer te zien. Volgens de meeste natuurliefhebbers was dit een unieke kans die ze niet snel weer te zien krijgen.  

Libellenvlonder

Op het terrein van Staatsbosbeheer bij Kalenberg is ook een zogeheten libellenvlonder geopend. Dit is een initiatief van de Libellenvereniging. Bezoekers kunnen zonder dat ze de natuur verstoren de libellen goed bekijken. De zeldzame Donkere Waterjuffer is daar niet te zien.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.