nieuws

Nieuwe stichting in Borne zamelt geld in om voedselpakketten uit te delen

Flyer van de stichting
Flyer van de stichting
In Borne is een nieuwe stichting opgericht die een alternatief wil zijn voor de voedselbank: 'Borne voor Bornenaren'. De stichting zamelt geld in waarmee voedselpakketten worden betaald voor arme gezinnen in Borne.
De stichting is inmiddels een paar weken actief en is op dit moment bezig om donateurs te werven. Dat gebeurt onder meer met flyers op allerlei plekken in Borne. Donateurs betalen drie jaar lang een bedrag van 45 euro per jaar. Van dat geld worden levensmiddelen gekocht voor hulpbehoevende gezinnen in Borne.

"Kinderen zonder ontbijt naar school"

Initiatiefnemer van de stichting is Jan Matel. Hij kwam vorig jaar een aantal schrijnende situaties tegen en vond dat er iets moest gebeuren: "Kinderen die zonder ontbijt naar school gaan, dat kan gewoon echt niet." Nadat hij navraag had gedaan bij de voedselbank ontstond het idee voor de stichting.
De stichting werkt samen met organisaties als Caritas, Vincentius Borne en de diaconie van de protestantse gemeente in Borne. Die zorgen ook voor de verspreiding van de pakketten onder gezinnen waar de nood het hoogst is. Het gaat dan bijvoorbeeld ook om gezinnen die na drie jaar geen recht meer hebben op hulp van de voedselbank.

Veel enthousiasme

Volgens Matel is er in Borne veel enthousiasme voor het initiatief: "Borne is een hechte gemeenschap, dat merk je nu ook. Er zijn nu al zo'n 150 donateurs." Het streven is om er zo'n 300 te krijgen. Er kunnen dan tussen de vijftig en honderd gezinnen worden geholpen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.