nieuws

Björn Kuipers uit Oldenzaal fluit finale Champions League

Kuipers fluit finale
Kuipers fluit finale
Björn Kuipers fluit op 24 mei de finale van de Champions League tussen Real Madrid en Atletico Madrid.
De Europese voetbalbond UEFA heeft de 41-jarige arbiter uit Oldenzaal aangewezen voor de eindstrijd van het belangrijkste Europese bekertoernooi, in het Estadio da Luz in Lissabon. Het is voor het eerst in 13 jaar dat een Nederlandse scheidsrechter de finale van de Champions League mag leiden. Dick Jol floot in 2001 de eindstrijd tussen Bayern München en Valencia.

"Een droom komt uit"

Kuipers wordt in Lissabon bijgestaan door zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra, waarmee hij ook naar het WK gaat. Pol van Boekel en Richard Liesveld gaan als vijfde en zesde man mee naar Lissabon. "Dit is een droom die uitkomt", zei Kuipers woensdag in een eerste reactie. "Op het veld staan tijdens de finale van de Champions League is voor een scheidsrechter net als voor voetballers één van de hoogst haalbare prestaties in het voetbal. Dat maakt ons enorm trots en wij zijn iedereen die ons heeft gesteund en heeft bijgestaan de afgelopen jaren ontzettend dankbaar."
Kuipers mocht vorig jaar ook al twee prestigieuze finales leiden, die van de Europa League tussen Chelsea en Benfica en in Brazilië de finale van de Confederations Cup tussen het gastland en Spanje.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.