nieuws

Zwolle is uitgeroepen tot fietsstad 2014

Zwolle is door de Fietsersbond uitgeroepen tot de beste Fietsstad van Nederland 2014. De jury noemt Zwolle 'een stad waar de fietser zich zeer welkom voelt' en is onder meer te spreken over de grote innovatiekracht van de gemeente. De unieke fietsrotonde op de Wipstrikkerallee is 'slechts één van de dingen waarmee Zwolle het thema Fietsen Zonder Hindernissen echt in praktijk brengt.
Zwolle laat onder meer Enschede achter zich in de verkiezing. Verder deden Eindhoven, Almere en Velzen mee aan de verkiezing. De afgelopen maanden lieten alle deelnemers zich nog eens zien aan de jury om de titel in de wacht te slepen. Zwolle maakte daarbij uiteindelijk de grootste indruk.

De kleine dingen die het doen

De titel is voor Zwolle een beloning voor consequent hoogwaardig fietsbeleid sinds 1971. De jury noemt de fietsvoorzieningen in de stad 'van hoge kwaliteit' en onder meer de Hanzeboog en de fietstunnel naar de wijk Stadshagen oogsten veel lof. Maar dat was niet doorslaggevend, aldus de jury. "Goed fietsbeleid betekent dat je door de ogen van fietsers naar de stad kijkt. Kleine dingen zoals het net even iets breder maken van opstelstroken zorgen ervoor dat je je als fietser gewaardeerd voelt. En die waardering is wederzijds."
Vanmiddag om 13:00 uur wordt de prijs uitgereikt op het gemeentehuis van Zwolle.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.