nieuws

Samenscholingsverbod in Holtenbroek Zwolle na schietpartij

De gemeente gaat de huidige maatregelen in de wijk Holtenbroek III aanscherpen na een schietpartij eind vorig maand, waarbij een gewonde is gevallen. Zo wordt er een samenscholingsverbod ingesteld en wordt het preventief fouilleren selectiever ingezet.
Door de schietpartij van vorige maand is volgens de gemeente het veiligheidsgevoel in de wijk aangetast. Ook de dreiging van een tweede schietpartij en een inval, waarbij wapens gevonden werden, droegen daar aan bij.

Onenigheid in Antilliaans-Nederlandse gemeenschap

Volgens de politie hebben de incidenten te maken met onenigheid binnen de Antilliaans-Nederlandse gemeenschap. Zwolle kent al jaren beleid om problemen binnen die gemeenschap aan te pakken. Volgens de burgemeester gaat het om een kleine groep mensen die de overlast veroorzaakt.
Een woordvoerder van de ZWOCAN, de Zwols Overleg Caribische Nederlanders distantieert zich van die groep. Volgens een woordvoerder gaat het om individuen die lastig te bereiken zijn voor hulpverleners. De afgelopen jaren zijn er volgens de woordvoerder al veel succesvolle projecten in de gemeenschap gestart, waar veel Antilliaanse Zwollenaren baat bij hebben gehad. 

Fors rechercheteam en wijkwerkers

Verdere maatregelen die de gemeente samen met de politie, woningbouwcorporatie en Travers gaat nemen, zijn de inzet van een fors rechercheteam, wijkwerkers worden zichtbaarder ingezet en woningbouwcorporatie SWZ kan mensen onder dwang laten verhuizen uit de wijk.
Ook zijn elke maandagavond een opbouwwerker, woonconsulent of wijkagent aanwezig in het inloophuis 'de Hud' aan de Buxtehudestraat, dezelfde straat waar vorige maand de schietpartij plaatsvond.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.