nieuws

Justitie eist werkstraf en rijontzegging tegen vrouw uit Saasveld

De rechtszaal in de rechtbank Almelo
De rechtszaal in de rechtbank Almelo
120 uur werkstraf en een jaar rijontzegging. Dat eist Justitie tegen een vrouw uit Saasveld die betrokken was bij een ongeluk waarbij een motorrijder om het leven kwam en een andere motorrijder ernstig gewond raakte.
De aanrijding vond in juli 2012 plaats op de Zoekerdijk in Saasveld. De vrouw bestuurde een bestelbus. Het ongeluk gebeurde toen zij twee fietsers aan het inhalen was. De vrouw houdt vol dat ze de motorrijders niet heeft gezien.
De omgekomen motorrijder was de voorzitter van de plaatselijke motorclub. Die dag hield de club een feest in Saasveld. De bestuurster van de bestelbus zou haar ouders afzetten bij het feest. De strafzaak rond het ongeluk loopt al enige tijd en er vonden al meerdere emotionele zittingen plaats. Ook vandaag was er commotie in de rechtszaal, nadat de rechter per ongeluk foto's van het dodelijke slachtoffer liet zien.

Onverwachte wendingen

De strafzaak werd de eerste keer aangehouden omdat het tweede slachtoffer niet op de hoogte was van de strafzaak. In een later stadium dook er een onverwachte getuige op. Een buurtbewoner die het ongeluk gezien zou hebben, maar zijn verhaal niet aan de politie had verteld. De man werd onder ede gehoord en daarmee leek de zaak afgedaan te kunnen worden.
Maar dat was niet zo, want daags na de zitting meldde een politieman zich bij de officier van justitie. Hij zei dat de verklaring van de ooggetuige niet klopte. De rechtbank heropende de zaak, waarin de buurtbewoner en de politieman opnieuw werden gehoord.

Justitie vindt bestuurster schuldig

De officier van justitie blijft erbij dat de bestuurster van de bestelbus een fout maakte door kort voor een bocht in te gaan halen. Nadat ze de motorrijders zag, zou ze niet hebben geremd en ook niet naar rechts hebben gestuurd.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.