nieuws

Petitie tegen opslag gasolie in Enschede 300 keer getekend

Petitie tegen opslag gasolie 300 keer getekend
Petitie tegen opslag gasolie 300 keer getekend
Zo'n 300 mensen hebben inmiddels de petitie getekend op internet waarin minister Kamp wordt opgeroepen de vergunning om gasolie op te slaan in zoutcavernes op de Marssteden in Enschede per direct in te trekken.
De petitie is twee dagen geleden opgesteld door bezorgde Twentenaren die zich hebben verenigd in de actiegroep Stop Opslag Gasolie.

Schrik door olielek Amtsvenn

De initiatiefnemers zijn geschrokken door het olielek in het Duitse grensgebied bij Enschede. Daar is in ruim twee weken tijd meer dan 200.000 liter olie weggelekt uit een zoutcaverne waar gasolie in wordt opgeslagen of in een ondergrondse leiding daar naartoe.
Op drie plekken in het natuurgebied Amtsvenn kwam gasolie naar boven. Inmiddels is dat nog op één plek en gaat het vooral om oliewater: water waarvan 20% uit olie bestaat. De oorzaak is nog niet bekend. 

Opschorten vergunning

Het ministerie heeft AkzoNobel en oliemaatschappij Argos toestemming gegeven voor de opslag van gasolie in een lege zoutcaverne onder de Marssteden in Enschede. Zowel de gemeente Enschede als Hengelo wil dat de vergunning wordt opgeschort zolang de oorzaak van het olielek in Duitsland onduidelijk is. Zij krijgen nu steun van 300 bezorgde burgers.
Behalve het opschorten van de vergunningen vragen de ondertekenaars van de petitie ook aan de minister om op zoek te gaan naar veilige, duurzame en milieuvriendelijke mogelijkheden om energiebronnen voor de toekomst veilig te stellen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.