nieuws

Oproep aan MKB om petitie te steunen voor maatregelen tegen renteswaps

Ondernemers met handen en voeten gebonden door renteswap
Ondernemers met handen en voeten gebonden door renteswap
Het Kenniscentrum Rentederivaten roept ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (MKB) op om een petitie te ondertekenen om de Tweede Kamer te doordringen van de problemen die er zijn door zogenaamde renteswaps. Naar schatting zijn alleen al in Overijssel duizenden ondernemers gedupeerd door de zogenaamde renteswaps.
Een renteswap of rentederivaat is een ingewikkeld financieel product waarmee een variabele rente wordt geruild voor een vaste rente. Banken prezen het product jarenlang aan, maar nu komen steeds meer ondernemers er door in de problemen. De meeste ondernemers zeggen bij het aangaan van de renteswap nooit op de risico's te zijn gewezen door de bank. Ondernemers die van een renteswap afwillen, moeten torenhoge boetes betalen.

Maatregelen zijn hard nodig

Het Kenniscentrum Rentederivaten denkt dat de banken, de toezichthouders en de minister van Financiën de problemen van de ondernemers onderschatten. "Terwijl er in het MKB voor 51 miljard euro aan rentederivaten uitstaat. Maatregelen zijn hard nodig.", concludeert het Kenniscentrum Rentederivaten.
Op 4 juni is er een debat in de Tweede Kamer. Om de Kamer te laten weten dat het probleem groot is, roept het kenniscentrum MKB-ondernemers op om een petitie te tekenen.
RTV Oost maakte eerder al een reportage over de gevolgen van renteswaps voor kleine ondernemers.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.