nieuws

Wethouder Lagas is voortaan liever raadslid in Ommen

Ilona Lagas keert terug in gemeenteraad
Ilona Lagas keert terug in gemeenteraad
Wethouder Ilona Lagas is voortaan liever gemeenteraadslid in Ommen dan wethouder. Hiermee komt een einde aan een periode van acht jaar dat ze namens de VVD wethouder is geweest.
Lagas heeft in haar afweging meegenomen dat het nieuwe college van Ommen de komende raadsperiode zware opgaves op sociaal-maatschappelijk vlak, zoals de jeugdzorg, in goede banen moet leiden. "Hiervoor is een college nodig met wethouders die zich verbonden voelen met deze aspecten", licht Lagas toe. Lagas voelt zich meer betrokken bij onderwerpen die te maken hebben met onderwerpen die te maken hebben met de openbare ruimte.
Ze wil als lijsttrekker van de VVD betrokken blijven bij het formatieproces voor een nieuwe coalitie van de gemeente Ommen. "Ik treed voorlopig zeker niet terug uit de lokale politiek. Ik ga nu vanuit een andere rol, als raadslid en fractievoorzitter van de VVD mij inzetten voor inwoners en ondernemers." Overigens staat het besluit van Lagas los van de vraag of de VVD mee wil doen aan een college. "De VVD is bereid om daar aan deel te nemen", laat Lagas weten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.