nieuws

Ilse DeLange en Waylon hoog op Europese hitlijsten

Ilse DeLange en Waylon tijdens de halve finale
Ilse DeLange en Waylon tijdens de halve finale
Ilse DeLange uit Almelo en Waylon kunnen internationaal niet meer stuk. Hun liedje voor het Eurovisie Songfestival, 'Calm after the storm', staat inmiddels in de iTunes Top 10 in Letland, Zweden, Litouwen, Denemarken, Estland en Finland.
"Geen enkele andere inzending wordt internationaal zo goed opgepakt", meldt vakblad Entertainment Business vanmiddag. Ook wordt het nummer massaal gedownload in België, Hongarije, Ierland, Noorwegen en Oostenrijk. In Nederland prijkt 'Calm after the storm' op 1 in de iTunes Top 100.
Het duo, dat optreedt onder de naam The Common Linnets, bereikte dinsdag de finale van het Eurovisie Songfestival. Volgens het wedkantoor Unibet eindigt Nederland zaterdag als derde. Als die voorspelling uitkomt, is dat het beste resultaat voor Nederland in 39 jaar. In 1975 werd Nederland eerste met de Enschedese formatie Teach In met het liedje 'Ding-a-dong'. Sindsdien haalde Nederland nooit meer de top 3. De laatste jaren, op vorig jaar met Anouk na, plaatste Nederland zich niet eens meer voor de finale. Zweden is bij de bookmakers zaterdag favoriet.
Vanavond is de tweede halve finale. Zaterdag is de finale: de laatste jaren telkens goed voor 200 miljoen televisiekijkers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.