nieuws

Groothandel verdacht van fraude met valse facturen

inval FIOD
inval FIOD
De ILG Foodgroup in Enschede wordt verdacht van grootschalige fraude met valse facturen. Het zou gaan om een bedrag van 1,5 miljoen euro.
De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) onderzoekt de fraude en heeft donderdag in een aantal bedrijfspanden in Enschede en Hengelo invallen gedaan. Ook in Duitsland zijn meerdere invallen geweest. De ILG Foodgroup importeert eten uit het Middellandse zeegebied en is de afgelopen jaren stormachtig gegroeid.

"Er klopt niets van de beschuldigingen."

De FIOD is al in 2008 met een onderzoek naar de ILG Foodgroup begonnen. Het bedrijf zou jarenlang valse facturen hebben uitgeschreven aan klanten die niet bestaan. Daardoor konden echte klanten - volgens de FIOD - 'zwart' inkopen en de belasting ontduiken. De belastingdienst zou daardoor 1,2 miljoen euro zijn misgelopen.
De eigenaar van de ILG Foodgroup bevestigt de inval tegenover RTV Oost. Hij zegt zich absoluut niet in de beschuldigingen te herkennen. "We zijn een keurig bedrijf waar we trots op zijn." De Enschedese ondernemer denkt dat zijn concurrenten achter de beschuldigingen zitten. "We zijn de afgelopen jaren extreem gegroeid ten koste van onze concurrenten." en "Succes heeft een keerzijde."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.