nieuws

NEW Wierden zet oprichter uit fractie; Van Maasacker alleen verder

Jos van Maasacker alleen verder
Jos van Maasacker alleen verder
Oprichter en oud-fractievoorzitter Jos van Maasacker van de partij NEW in Wierden is uit de fractie gezet. Hij gaat als eenmansfractie verder in de raad onder de naam Sociaal Liberaal 14.
De fractie en de overige leden van NEW hebben het vertrouwen in Van Maasacker opgezegd. In april ontstond een verschil van mening tussen Van Maasacker en de fractie van NEW over de monumentenraad. De fractie en het bestuur bemoeiden zich met elkaar en keerden zich vervolgens samen tegen Van Maasacker, zo verklaart Van Maasacker de situatie. Dat resulteerde in een ruzie waarin Van Maasacker naar eigen zeggen ook onhandige dingen heeft gezegd, maar daar wel individueel zijn excuses voor heeft aangeboden: "Anderen hebben dat niet."

"Er is een coup gepleegd"

In een bijzondere ledenvergadering gisteravond in Enter bleek dat er geen weg terug was. Van Maasacker: "Als de fractie een opening had geboden, was ik bereid geweest mee te werken, maar de fractie en het bestuur waren onwrikbaar... Er is een coup gepleegd en daarin heb je winnaars en verliezers, ik sta alleen." Van Maasacker noemt zich een fiere verliezer.
Van Maasacker vindt dat hij met 849 voorkeurstemmen wel zoveel vertrouwen heeft van de inwoners van de gemeente Wierden dat hij heeft besloten zijn zetel in de gemeenteraad te houden.

Verklaring van NEW

In een verklaring van NEW zegt de partij dat Van Maasacker niet bereid is geweest om met de fractie en het bestuur te praten over het conflict rond de Monumentenraad. "Hij gaf telkens niet thuis, reageerde niet op mails. Wel dreigde de heer van Maasacker NEW als partij kapot te maken, vroeg hij loyaliteit van een ander fractielid en dreigde hij bepaalde personen via Social Media te beschadigen."
Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in het feit dat de fractie haar vertrouwen schriftelijk heeft opgezegd. Het bestuur en de fractie hebben de rijen gesloten en zijn gezamenlijk opgetreden om het voortbestaan van NEW te waarborgen. Tijdens de bijzondere ledenraad gisteravond hebben de leden met 80 voor en 2 tegen aan het Bestuur laten weten dat die juist heeft gehandeld.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.