Ould-Chikh bezorgt Oranje onder 17 overwinning op EK

Bilal Ould-Chikh
Bilal Ould-Chikh is het EK met Oranje onder 17 op Malta vrijdag begonnen met een overwinning op Turkije. Mede door de jongeling van FC Twente werd het 3-2 voor de ploeg van coach Maarten Stekelenburg.
Enes Ünal bracht de Turken na 43 minuten op voorsprong met een schot uit de draai. Tien minuten later zorgde Calvin Verdonk van Feyenoord voor de gelijkmaker vanaf de stip. De 16-jarige aanvaller van de Enschedese ploeg, die onlangs zijn debuut maakte in het eerste elftal, kwam in de 56e minuut in het veld en zorgde voor dreiging aan de rechterkant. Tien minuten voor het einde kreeg de doelman van Turkije een schot van Ould-Chikh niet onder controle krijgen en Abdelhak Nouri van Ajax, een andere invaller, wist te profiteren en daarmee voor de 2-1 te zorgen. Kort daarna was Ould-Chikh alert bij een counter en schoot hij beheerst de 3-1 over doelman Tarik Cetin heen. Fatih Aktay kopte nog wel de 3-2 binnen, maar verder kwamen de Turken niet.
Hidde ter Avest, ook van FC Twente, zat niet bij de wedstrijdselectie. Oranje vervolgt het toernooi maandag met een duel tegen Malta en speelt donderdag 15 mei tegen Engeland. De nummers één en twee van de poule plaatsen zich voor de halve finales.