nieuws

Meerderheid Overijsselse gemeenten steunt actie Kinderpardon

Kinderpardon
Kinderpardon
Een meerderheid van de burgemeesters in Overijssel heeft de petitie over de verruiming van het Kinderpardon ondertekend.
De oproep is een initiatief van de burgemeester van Bunnik. Hij heeft samen met de VNG en het Landelijk Overleg Gemeentebesturen Opvang- en terugkeerbeleid (LOGO) een brief opgesteld aan staatssecretaris Teeven van Justitie en Veiligheid.

Meerderheid Overijsselse burgemeesters steunt petitie

In de brief wordt Teeven opgeroepen om opnieuw naar de afgewezen aanvragen voor het Kinderpardon te kijken. Vrijdag aan het begin van de middag hadden zo'n 180 burgemeesters in Nederland de brief ondertekend. Daarvan waren 15 handtekeningen van burgemeesters uit de Overijsselse gemeenten.

De burgemeesters vragen in de brief om een aanpassing van het huidige Kinderpardon. Nu kunnen asielkinderen die langer dan vijf jaar in Nederland zijn toch worden uitgezet, omdat zij onder toezicht van een gemeente stonden, in plaats van onder het vereiste rijkstoezicht. De burgemeesters vinden dit onterecht en vinden dat het niet moet uitmaken of nu het rijk, de provincie of de gemeente het toezicht over de kinderen uitvoert.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.