nieuws

Oorlog motorbendes gaat aan Overijssel voorbij

Satudarah
Satudarah
De keiharde strijd tussen rivaliserende motorbendes in Zuid-Nederland gaat aan Oost-Nederland voorbij. Dat stelt raadsman Speijdel, die kopstukken van chapter Eastside van motorclub Satudarah bijstaat.
Volgens Speijdel is het rustig in deze streek, omdat het aantal motorclubs beperkt is. In Overijssel is alleen Satudarah vertegenwoordigd met chapters in Twente en Zwolle en omgeving. De Hells Angels hebben al jaren een afdeling in Kampen, maar hun aartsvijand de Banditos heeft hier geen voet aan de grond.

Geen perikelen tussen Satudarah en Bandidos

Daarnaast zijn er geen perikelen tussen de leden van de Satudarah en Bandidos onderling. Speijdel ontkent dat het rustig is in Oost-Nederland omdat politie, Justitie en de gemeente Enschede keihard op hebben getreden tegen Satudarah. De motorclub moest vorig jaar het clubhuis aan de Parkweg in Enschede verlaten. Gezocht wordt naar een nieuwe locatie. 

Raadsman Speijdel noemt verbod motorclubs onhaalbaar

In Brabant en Limburg zijn er de afgelopen dagen zoveel incidenten geweest waarbij het vizier was gericht op leden van motorclub Bandidos, dat burgemeesters een verbod willen van motorbendes. Raadsman Speijdel beweert dat dit juridisch onhaalbaar is. Enkele jaren geleden probeerde Justitie de Hells Angels te laten verbieden, maar dat mislukte.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.