nieuws

Hilligje Kok trots op internationale erkenning documentaire

Hilligje Kok-Bisschop is blij voor zichzelf en voor documentairemaker Emile van Rouveroy van Nieuwaal met de internationale waardering die de documentaire 'Houdt God van Vrouwen?' krijgt.
Gisteravond kreeg de film op een internationaal congres de prijs uitgereikt voor de beste Europese productie van de regionale omroepen, de zogenoemde Prix Circoms.
Het was al bekend dat de film de prijs voor beste documentaire zou winnen, dat 'Houdt God van Vrouwen?' ook de prijs voor beste productie van alle categorieën kreeg was een grote verrassing. 
'Houdt God van Vrouwen?' is een documentaire waarin filmmaker Emile van Rouveroy van Nieuwaal een beeld schetst van Hilligje Kok-Bisschop, een vrouw uit Staphorst die voor de SGP de politiek in wil. Van Rouveroy brengt haar gevecht tegen de behoudende kerk in beeld, maar ook de worsteling binnen haar eigen gezin en vriendenkring.

Hilligje Kok blijft strijdbaar

Volgens Hilligje Kok-Bisschop is de discussie over de rol van vrouwen binnen de SGP en de kerk mede dankzij de documentaire flink aangezwengeld. Een goede zaak, zo stelt zij. Ze krijgt nog steeds veel reacties op de film die medio 2013 werd uitgezonden op RTV Oost en diverse andere omroepen. Niet alle reacties zijn positief en Hilligje vindt het jammer dat niet iedereen over het onderwerp met haar in gesprek wil. Al met al is zij wel erg tevreden met het resultaat en het effect van de film in de hele discussie over de rol van de vrouw binnen de SGP en de kerk.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.