nieuws

Paviljoen De Ontmoeting in Hengelo kan op oude vergunning weer open

De Ontmoeting kan weer open
De Ontmoeting kan weer open
Paviljoen De Ontmoeting in Hengelo kan toch open; de gemeente heeft ervoor gezorgd dat de oude vergunning nog even kan worden gebruikt.
De nieuwe uitbater van de horecagelegenheid in het opgeknapte Prins Bernhardplantsoen was op Koningsdag open met de vergunning van de vorige uitbater, maar moest onmiddellijk dicht. Volgens de controleurs van de gemeente had hij geen vergunning op naam.
Voor zijn eigen vergunning had hij nog een huurcontract nodig met de gemeente waarna die officieel aangevraagd kon worden. Maar de betreffende ambtenaar is op vakantie, waardoor de procedure stilligt. Voor Pro Hengelo was dat reden om schriftelijke vragen te stellen, waarna de gemeente op zoek is gegaan naar een alternatief. Dat is gevonden door de nieuwe uitbater bij te schrijven op de nog geldende vergunning van de vorige exploitant. Dat blijft van kracht tot 1 juli.
De gemeente heeft De Ontmoeting samen met de muziekkoepel en het park enkele jaren geleden opgeknapt, zodat het weer een veilig park zou worden waar reuring is en mensen graag verblijven. Een horecagelegenheid hoort daar volgens Pro Hengelo en de gemeente bij. De Ontmoeting opent morgen de deuren weer. De tegemoetkoming van de gemeente betekent dat het BAM-festival gewoon door kan gaan. Dat was even de vraag.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.