nieuws

Fusie met D-reizen maakt VakantieXperts uit Kampen marktleider

Door een fusie met concurrent D-reizen wordt VakantieXperts marktleider in Nederland. Het bedrijf maakte de fusieplannen donderdag bekend.
De twee ketens hebben samen de helft van alle reisbureaus in Nederland in handen. Het gaat in totaal om zo'n vijfhonderd reisbureaus. Door de fusie vertrekt het bedrijf na bijna vijftig jaar uit Kampen. Het hoofdkantoor zit nu nog middenin het oude centrum van de stad. De verwachting is dat er door de fusie in Kampen zo'n vijftien tot veertig banen verdwijnen.

Schaalgrootte is belangrijk

Directeuren Diederieke Alferink en Hans Holterman vertelden vrijdag in het economische programma Punt Komma op Radio Oost dat de fusie noodzakelijk is om in de toekomst verder te kunnen groeien. "Op die manier kunnen we beter inkopen." Holterman en Alferink stoppen na de fusie als directeur van het bedrijf.
Het nieuwe bedrijf wordt eigendom van de Duitse RTN Group. Dat bedrijf heeft al reiswinkels in Duitsland, Oostenrijk en Luxemburg. VakantieXperts begon in 1965 met één reisbureau in Kampen en is vooral de laatste vijftien jaar hard gegroeid.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.