nieuws

Ilse DeLange en Waylon klinken in Utrecht uit de Domtoren

Ilse DeLange en Waylon tijdens de halve finale
Ilse DeLange en Waylon tijdens de halve finale
Het was Europadag vandaag en in Utrecht klonk er daarom een bijzonder liedje uit de Domtoren, één met een Twents tintje.
Beiaardier Malgosia Fiebig speelde het nummer Calm after the Storm van Ilse DeLange en Waylon, ofwel The Common Linnets. Europadag wordt door alle landen in de Europese Unie op 9 mei gevierd. Op die dag werd in 1950 door Frankrijk de aanzet gegeven voor het oprichten van de EGKS, de voorloper van de huidige EU.
En terwijl in Utrecht één van de kanshebbers voor een podiumplek in Kopenhagen te horen was, meldde Ilse DeLange vol trots dat vandaag het album van The Common Linnets is uitgekomen. Want, zo liet Ilse via Twitter weten. Daar was het toch allemaal mee begonnen: met de muziek.
Maar ook Ilse DeLange gaat niet veel later weer over tot de orde van de dag. De finale is morgen en er moet nog wel even gerepeteerd worden om de finale net zo vlekkeloos te laten verlopen als de halve finale, dinsdag.
Met het optreden van dinsdag in de halve finale gooiden The Common Linnets hoge ogen in het huitenland en bij de wedkantoren. Unibet zette The Common Linnets op plek twee, maar het duo zakte een plekje na het optreden van de vrouw/man met de baard uit Oostenrijk.  Daar denken ze in Groot Brittannië iets anders over, getuige dit artikel op internet van Metro. The Common Linnets zijn de topfavoriet voor de eindzege. Hoe dan ook, het wordt een spannend avondje, morgen in Kopenhagen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.