nieuws

SC Genemuiden kampioen na zege op ACV

SC Genemuiden heeft zich tot kampioen gekroond van de Hoofdklasse C. Een jaar na de degradatie uit de Topklasse, bleek een 3-0 zege op ACV op de slotdag genoeg voor de titel.
SC Genemuiden begon het duel in de wetenschap dat nog vier andere ploegen, waaronder ACV, op het vinkentouw zaten voor het kampioenschap. Een zege van Genemuiden volstond echter voor ten minste een beslissingsduel, als Flevo Boys ook zou winnen.
In een eerste helft met weinig kansen, bleek de rode kaart van Danny Menting van ACV het meest memorabele moment. Na een klein half uur spelen haalde hij de doorgebroken Willem Lanjouw neer en mocht inrukken.
Na rust gingen de elf van Genemuiden-trainer Hans Schrijver op jacht naar de bevrijdende treffer. Ruim een kwartier voor het einde was het Erik Rotman die met een afstandsschot via de binnenkant van de paal scoorde. Inmiddels was DETO met 1-2 voorgekomen bij Flevo Boys, waardoor de titel voor het grijpen lag. Zeker toen aanvoerder Martijn Jansen er in de slotfase 2-0 van maakte. Toen Jeffrey de Visscher er even later 3-0 van maakte, was het feest compleet. Dankzij DETO, dat met 1-3 won bij Flevo Boys, ging de titel en dus de promotie naar de Topklasse naar Genemuiden.
Door dit kampioenschap is Genemuiden de eerste club die na een degradatie uit de Topklasse meteen het jaar erop terugkeert op het hoogste amateurniveau.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.