nieuws

VVD Overijssel staat open voor alternatieven Luchthaven Twente

Alternatieven voor Luchthaven Twente
Alternatieven voor Luchthaven Twente
De VVD in Provinciale Staten van Overijssel staat open voor alternatieven voor de Luchthaven Twente, nu is gebleken dat plannen ernstige vertraagd zijn.
De VVD is teleurgesteld over de vertraging. Dat schrijft de partij op haar website. De VVD hoopt dat van dit uitstel geen afstel komt, maar staat ook open voor alternatieven. De partij stelt dat economische belangen en werkgelegenheid bij de ontwikkeling van het gebied voorop staan. De liberalen zijn altijd voorstander geweest van de Luchthaven Twente.
Voor de provinciale afdeling van D66 mag het plan rond de luchthaven nu definitief in de prullenmand. D66 Overijssel vindt dat er onmiddellijk gestopt moet worden met het ontwikkelen van de luchthaven. "Er moet gekeken worden naar alternatieven die nieuwe economische kansen bieden voor de regio Twente."

D66 Overijssel is al langer tegenstander van een luchthaven in Twente. De partij vindt de locatie ongeschikt voor een commerciële luchthaven die bovendien staatssteun nodig heeft om te kunnen bestaan. "Juist deze staatssteun, die getoetst moet worden door de Europese Commissie, zorgt voor uitstel. Daar de Europese Commissie deze staatssteun waarschijnlijk zal afkeuren."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.