nieuws

Ilse DeLange en Waylon tweede bij Eurovisie Songfestival

The Common Linnets
The Common Linnets
Ilse DeLange en Waylon zijn vanavond tweede geworden bij het Eurovisie Songfestival. De finale werd gewonnen door Conchita Wurst uit Oostenrijk, ook wel bekend als de vrouw met de baard.
DeLange en Waylon deden vanavond mee als gelegenheidsduo The Common Linnets met het nummer Calm after the Storm. Onder meer Letland, Estland, IJsland, Duitsland, Noorwegen en Polen gaven Nederland het maximale aantal van 12 punten. Ook kreeg Nederland veel positieve commentaren. Zo noemde BBC-commentator Graham Norton Ilse en Waylon de 'June Carter and Jonny Cash of Eurovision'.
Maar het was net niet genoeg. Nederland behaalde uiteindelijk in totaal 238 punten. Winnaar Oostenrijk had 290 punten. Zweden werd derde. Het is desondanks een topprestatie van Ilse en Waylon. Het is de beste Nederlandse prestatie op het songfestival in jaren.

Marcel Bezencon Award

Een kleine troost voor Ilse en Waylon: vlak voor de finale van het songfestival werd Calm after the Storm door aanwezige journalisten bekroond met een Marcel Bezencon Award voor het beste lied en de beste podiumact. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.