nieuws

Lof voor Common Linnets: burgemeester Almelo trots, Kamerlid Slob niet naar Oostenrijk op vakantie

De tweede plaats van Ilse DeLange en Waylon in de finale van het Eurovisiesongfestival in Kopenhagen is alom bejubeld.
Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld van Almelo zei 'ontzettend trots' te zijn op zangeres Ilse DeLange, die geboren en getogen is in Almelo. "We konden ons ook voor vanavond al geen betere ambassadeur van onze prachtige stad indenken", aldus Hermans. "Maar we zijn nog trotser op haar dan we al waren. Ze is een mooi, eerlijk, puur mens dat Nederland, Twente en Almelo de afgelopen week in Kopenhagen heel erg trots heeft gemaakt. En haar performance vanavond was fantastisch."
Almelo is van plan iets voor het tweetal te organiseren als zij binnenkort naar de regio komen voor een aantal concerten. "We gaan een passend moment zoeken", laat Hermans weten.
Ilse DeLange en Waylon kregen 238 punten. De winst ging naar Oostenrijk, dat 290 punten kreeg voor het liedje Rise Like A Phoenix van Conchita Wurst. Commentator Cornald Maas noemde de uitslag 'een lofzang op de muziek'. "Met dit resultaat kunnen al die zure kritieken dat het festival alleen draait om hysterische acts naar de schroothoop",
Ook via Twitter werd er volop gereageerd op de tweede plek van Ilse DeLange en Waylon, vannacht. Een opvallende reactie kwam van Kamerlid Arie Slob uit Zwolle, die in geval weet waar hij deze zomer niet naar toe gaat op vakantie. 
Nederland behaalde met de tweede plaats het beste resultaat in bijna veertig jaar tijd. In 1975 won Nederland voor het laatst, met Ding-a-Dong van Teach-in. Het jaar daarvoor behaalden Mouth and McNeal de derde plek met I See a Star.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.