nieuws

VOLT-Twente: "Stop direct met geldverspillen, stop met Luchthaven Twente"

VOLT-Twente wil dat direct gestopt wordt met ontwikkeling vliegveld
VOLT-Twente wil dat direct gestopt wordt met ontwikkeling vliegveld
VOLT-Twente, de belangenvereniging die tegen de komst van Luchthaven Twente is, zegt dat de problemen voor de luchthaven zo groot zijn dat de ontwikkeling ervan direct moet worden gestopt.
Volgens voorzitter Nol Graas van VOLT-Twente is het een utopie dat de vertraging maar een half jaar is. "De schuld wordt gelegd bij Brussel”, zegt Graas, "maar Brussel past alleen de regels toe. Als je die overtreedt, krijg je nee te horen." Volgens Graas weet ADT, de partij die moet zorgen dat het vliegveld er komt, dit al heel lang. "Al sinds medio 2011wordt er met Brussel overlegd. Maar niet Brussel heeft meer tijd nodig, maar ADT. Om een onmogelijke luchthaven te realiseren."

Ook voor de problemen rond de bomenkap is ADT verantwoordelijk, vindt Graas. "In december 2011 moest ADT obstakels in beeld brengen. Dat is niet goed gedaan. Nu moet eerst de wet worden aangepast voordat het luchthavenbesluit kan worden genomen. Dat kan heel lang duren, het is niet eens zeker of dat wel kan."
VOLT-Twente concludeert dat de verliezen ondertussen oplopen en wil dat ADT stopt met de ontwikkeling van het vliegveld. "Geen verdere geldverspilling."
Nadat gisteren bekend werd dat de ontwikkeling van Luchthaven Twente ernstig is vertraagd, kwam de provinciale VVD met een opmerkelijke reactie. De partij vindt de tijd rijp voor alternatieven, als die maar werkgelegenheid opleveren en economisch gezien goed zijn voor de regio.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.