nieuws

Protestactie tegen meer goederentreinen over bestaand spoor in Goor

Actie tegen meer goederentreinen
Actie tegen meer goederentreinen
De Actiegroep Goederenvervoer Hof van Twente houdt over twee weken een protest in Goor tegen de plannen voor meer goederentreinen over bestaand spoor.
Aanleiding voor het protest is de beslissing die de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu moet nemen voor 1 juni over het vervolg van de plannen die er zijn om extra goederentreinen te laten rijden door Oost-Nederland. Er zijn vier verschillende varianten, maar die deugen volgens de actiegroep allemaal niet.

Nieuwe spoorlijn?

De actiegroep heeft de hoop gevestigd op een studie die wordt gedaan door het Havenbedrijf Rotterdam en de provincies Overijssel en Gelderland naar de haalbaarheid van een nieuwe spoorlijn: De Noordtak van de Betuweroute van Zevenaar naar Oldenzaal. Die moet voorkomen dat er veel goederentreinen door woonkernen gaan.
De actiegroep verwacht dat de resultaten van de studie bekend zijn voor de manifestatie op 24 mei. De initiatiefnemers zullen het plan en de resultaten van de studie dan toelichten. Ook worden er veel volksvertegenwoordigers en actiegroepen verwacht.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.